Prisgala

Svensk spelhobby är inne i en ny guldålder, där mängder av bra spelmaterial publiceras. På lördag kväll hålls en Prisgala på Rollspelstorget i södra aulan. Då kommer de bästa insatserna under 2015 att lyftas fram och belönas. Speltidningen Fenix kommer att hålla läsaromröstningar i ett stort antal kategorier, där vinnarna presenteras på GothCon. Exempel på kategorier blir Bästa Rollspel, Bästa Supplement, Bästa Äventyr, Bästa Omslag och Bästa Illustratör. Andra aktörer inom spelhobbyn är välkomna att medverka på Prisgalan och dela ut egna priser.

Rollspelstorget

Varje år samlas de flesta av Sveriges rollspelkonstruktörer på GothCon. I aulan på södra kan du hitta dem allihop, för att ställa frågor, höra de senaste nyheterna, få exklusiva förhandstittar, bläddra i rykande färska spelprodukter, få konstruktörerna att signera dina böcker och mycket mer. GothCon tycker det är roligt att varje år kunna välkomna och visa upp den bredd som rollspelssverige har att erbjuda. Bland de medverkande på GothCon XL kan du räkna med Fria Ligan, Järnringen, Helmgast, Megaton Games, Svärd & Svartkonst, Åskfågeln och många fler.

Panta mera, med mera!

Vi som arrangerar GothCon tycker att det är viktigt med miljön och försöker göra vårt bästa för att ha så låg miljöpåverkan som möjligt. Du kan hjälpa till genom att tänka på följande:
Panta - Vi har pantkärl utställda över hela konventet där du kan panta dina plastflaskor.
Åk kollektivt - Det går flera bussar och spårvagnar till hållplatsen närmast konventet.
Samåk - Om du tar bilen, se till att ta med dig så många andra glada GothConbesökare i den som möjligt.
Foldrar - Släng inte din folder, ge den till en behövande GothCon-besökare istället.