Information

GothCon är ett av Sveriges största spelkonvent och är, i och med starten 1977, även det äldsta. Varje år lockas närmre 2000 besökare till konventet för att fira påsk med spel i alla dess former - rollspel, brädspel, kortspel, figurspel, lajv och liknande. GothCon äger rum i Göteborg varje påsk och vem som helst får delta, även om vi rekommenderar att våra besökare under 15 år kommer i sällskap med vuxen. Konventet är helt drogfritt.

Du kan även hitta information i vår folder.

 • När, var, varför, pris

  När: Påskhelgen, 25-27 mars 2016
  Var: Hvitfeldtska gymnasiet, Göteborg
  Varför: Ett GothCon är alltid ett gott con.
  Pris:
  Föranmälan: 300 kr
  Efteranmälan: 400 kr
  Ungdomar (8-17 år) går in för halva priset.
  Barn upp t.o.m. 7 år går in gratis.

  Dagspass fredag eller lördag: 200 kr
  Dagspass söndag: 100 kr
  Ungdomsdagspass (8-17 år) oavsett dag: 100 kr

  Avgifter för turneringar och arrangemang kan tillkomma. För att lämna in varor eller delta i budgivning på auktionen krävs att man betalat inträde till konventet. Är du bara nyfiken och vill gå runt och titta, utan att övernatta eller delta i något spel eller någon tävling, är det gratis.

 • Därför kostar det pengar

  Inträdesavgifterna går främst åt till att betala hyreskostnaderna för våra lokaler på Hvitfeldtska gymnasiet samt till att trycka upp utskicket. Extra avgifter för olika arrangemang går dels till priser som delas ut bland deltagarna och dels till omkostnader som till exempel kopiering. Avgifter för vissa figurspel går till att täcka arrangörernas omkostnader för figurer, terräng och liknande. Allt arbete kring GothCon är helt ideellt.

  För de som önskar stödja GothCon och hjälpa oss att anordna ett bra konvent även i fortsättningen uppmuntras man även att gå med i föreningen GothCons Vänner.

 • Arrangera på GothCon?

  Vill du arrangera någonting på GothCon?

  Det finns fortfarande hopp! Hör av dig till aktuell områdesansvarig så fort du kan. Ju längre tid du väntar, desto svårare är det för oss att hitta lokaler till ditt arrangemang.

 • Gratis inträde?

  Vill du hjälpa till att göra GothCon till ett grymt bra konvent? Fantastiskt!
  Varje år behöver vi funktionärer som hjälper till med allt möjligt i samband med konventet. Förutom att vi har grymt kul medan vi jobbar så blir även ditt konvent billigare av att hjälpa till.
  Alla är välkomna in i Grunt-familjen, oavsett erfarenhet av att jobba/delta på tidigare konvent.

  Du kan välja mellan att jobba 1-4 pass där varje pass är ca 5 timmar långt, vilket motsvarar ungefär 7,5 - 30 % av den totala konventstiden. Hur många pass du vill jobba är helt upp till dig!
  Vill du inte jobba under själva konventet, men vill hjälpa till i alla fall, kan du både jobba med intlog innan konventet och med slutstäd efter konventet.

  Som tack för hjälpen blir ditt konvent billigare, du får mat, personaltröjan och många andra fina bonusar!

  Anmälan som funktionär på konventet görs här: http://grunt.gothcon.se

  Där finns också mer information om vilka arbetsområden som finns, vad du får av oss, osv.
  Du kan också höra av dig till personal@gothcon.se om du har frågor.

 • Övernattning - På konventet

  Det finns möjlighet att sova på konventet i våra sovsalar. Detta kostar 50 kr för hela konventet (torsdag-söndag). Anmälan kan göras som föranmälan via hemsidan eller i samband med att du checkar in på konventet. Vid incheckningen får du även information om vilken sal du ska sova i.

  Du kan sova på konventet även natten mellan torsdag och fredag, trots att arrangemangen inte börjar förrän på fredag. Glöm inte att ta med dig sovsäck, kudde, liggunderlag och allt annat som du kan behöva för att sova gott. Det finns duschar på området.

  Det är absolut förbjudet att sova i korridorer, trapphus, skrubbar, bokhyllor, byggställningar eller liknande. Om du vill byta sovsal går det bra men först efter det att receptionen har informerats om ändringen.

 • Övernattning - Hotel Lorensberg

  Trött på att sova under en skolbänk bredvid några snarkande konventsbesökare?

  Då kan du bo på Hotel Lorensberg som ligger på andra sidan Götaplatsen från konventet sett. De erbjuder GothCon-besökare följande specialpriser för enkelrum:
  1 natt: 730:-
  2 nätter: 1350:-
  3 nätter: 1875:-
  4 nätter: 2300:-

  För priser på dubbelrum, se Hotel Lorensbergs hemsida eller kontakta dem för prisuppgift.

  Priserna gäller direktbokningar på telefon 031-81 06 00 eller mail till info@hotel-lorensberg.se, under perioden 23-28/3 2016. Frukost ingår.
  När du bokar, ange att du ska till GothCon.
  Hotel Lorensberg ligger på Berzeliigatan 15, besök www.hotel-lorensberg.se för vägbeskrivning.

  OBS! Hotel Lorensberg har fått in många bokningar för påskhelgen i år, så kontakta dem för tillgänglighet innan du planerar ditt boende.

 • Mat på GothCon

  För oss är mat en av de viktiga delarna för att du ska kunna ha ett bra konvent. För att säkerställa att du aldrig behöver vara hungrig på GothCon erbjuder vi en varierad meny av mat, baguetter, smörgåsar och snacks. Läs mer om våra olika alternativ under Frukost och middag samt Café och Gothmoj.

  Har du specialkost?
  Om du har specialkost måste det a anmälas, detta görs vid ordinarie anmälan till konventet. Vi kan tillaga alla former av specialkost om vi bara vet i förväg vad vi har att vänta oss och vilka mängder. En av våra kockar är helt dedikerad till att alla på konventet har något att äta!
  Vi vill verkligen att det ska finnas mat till dig på konventet men har du inte anmält specialkost kan du inte förvänta dig att det finns mat för dig.

  OBS - Tänk på att GothCon befinner sig i skollokaler, därför råder totalt nötförbud på konventet, det gäller alla former av godis, mat, medhavda snacks etc.

  Har du frågor? Tveka inte att höra av dig till mat@gothcon.se.

 • Frukost och Middag

  Frukost
  Fredag, lördag och söndag serverar vi frukost mellan 08.00 och 10.00. I frukosten ingår gröt, bröd, sylt, leverpastej, smörgåsgurka, juice, filmjölk, mjölk, ägg, kaviar, ost, cornflakes, müsli, medwurst, hummus, bönsalsa, mjukost, grönsaker med mera.

  Frukost kostar 30:- om du förbeställt och 40:- om du inte förbeställt.

  Middag
  Fredag och lördag serverar vi varm middag mellan 18.00 och 20.00. I middagen ingår varm mat, sallad, måltidsdryck och bröd. Vi uppskattar enormt att du föranmäler att du vill ha mat. Det underlättar beställnings- och planeringsarbetet väldigt mycket.
  Maten serveras i matlådor som är lätta att ta med om du vill slippa sitta i caféet och äta.

  Middag kostar 50:- om du förbeställt och 65:- om du inte förbeställt.

  Meny
  Fredag:
  Veg: Pad thai
  Kött: Köttfärslimpa, ugnsrostade rotsaker, gräddsås & lingon

  Lördag:
  Veg: Fyllda kikärtsbiffar och rotsaksgratäng
  Kött: Herrgårdskyckling & ris

 • Café och GothMoj

  Välkommen till caféet, GothCons bultande hjärta.
  Här kan du köpa godis, snacks, dricka, matiga smörgåsar och varm mat i form av matlådor. Har du glömt tandborsten hemma? Ingen panik, vi har det med.

  I caféet finns gott om sittplatser för dig som behöver en paus, är fikasugen eller bara hungrig.
  Till caféet är du alltid välkommen och vi har öppet dygnet runt, dessutom bjuder vi på kaffe och te under hela konventet.

  Känner du för varm mat finns vår GothMoj som serverar, korv med bröd, köttbullar samt vegetariska alternativ mm.

  Vill du jobba med oss?
  Café behöver alltid ett par extra hjälpande händer, är du intresserad av att jobba ett pass eller två?
  Mejla personal@gothcon.se eller cafe@gothcon.se inför konventet eller prata med C café på plats. 

 • Receptionen

  Receptionens öppettider är:

  • Tors: 20-08
  • Fre - lör: 08–04
  • Sön: 08–14

  Om ni nattetid behöver hjälp eller information, som inte kan vänta till receptionen öppnar igen på morgonen, ska ni ta kontakt med cafeterian.

 • Anslagstavlorna

  Vid ingången till cafeterian finns anslagstavlor där information från arrangörerna, ändringar etc kommer att anslås.

  Titta på dem för aktuell information om konventet.

 • Parkering

  Det kommer tyvärr inte att finnas någon möjlighet att parkera bilen gratis i anslutning till GothCon då Hvitfeldtska numer tar betalt för sin parkering

  För mer information se www.p-bolaget.goteborg.se

 • Bagageinlämning

  Vi kommer som vanligt att ha en bagageinlämning där du gratis kan förvara dina saker när du inte behöver dem.

  Undvik att ha värdesaker liggande i sovsalarna, eftersom flera av dessa förvandlas till spelsalar under dagarna. Sovsäckar och liggunderlag kan, på grund av platsbrist, inte lämnas in i bagageinlämningen.

  Bagageinlämningens öppettider är:

  • Fre - lör: 09–23
  • Sön: 09–16
 • Tänk på att...

  Om det står olika tider i utskicket och i schemat, är det schematiderna som gäller. Givetvis gör vi allt vi kan för att alla ska få spela det de vill, men det kan hända att vissa arrangemang blir så populära att alla helt enkelt inte får plats. Om detta skulle hända gäller den turordning betalningen kommit oss tillhanda.

  Om man inte får spela på grund av till exempel spelledarbrist får man tillbaka anmälningsavgiften för det aktuella arrangemanget. Via webben är det även möjligt att se om betalning har registrerats samt vilka arrangemang med föranmälningskrav som man kommit med i.

  Rekommenderad minimiålder för besökare är 15 år.

  Du måste betala inträde för att få spela samt för att lämna in varor till, eller närvara på, auktionen.

  Du får bara sova där du blir anvisad. Fråga i receptionen om du är osäker.

  GothCon är ett drogfritt konvent, varför bland annat alkohol är förbjudet på konventet.

  Rökning är endast tillåtet utomhus.

  Vi förbehåller oss rätten att avvisa folk som uppträder störande eller som spelar utan att ha betalat inträde.

 • GothCon-prylar

  Visst vill du vara lika cool som alla andra och ha en T-shirt med GothCons logotyp! T-shirten med årets logga kostar 100 kr.

  Om du vill ha en T-shirt måste du förbeställa den vid föranmälan. Förbeställning av t-shirts stänger 6:e februari. Glöm inte att ange din tröjstorlek och om du skall ha dam- eller herrmodell. Damstorlekarna är små i storlekarna och finns i S-XL. Herr finns i XS-XXL.

  Som vanligt säljer vi även muggar med tryck. Dessa kan antingen förbeställas fram till 6:e februari eller köpes i cafeterian och kostar 50 kr/st.

  GothShop

  I år har vi även utökat utbudet med mer spännande prylar. Allt med snygga tryck som visar upp kärlek för Sveriges bästa konvent och spelhobbyn överlag. För att få se ett smakprov på vårt sortiment, följ oss på Facebook.

  Du finner oss längst in i Caféet och vi har öppet 10-22 (lör-sön) och 10-15 (sön). Du kan välja att betala med kreditkort eller kontant.

 • Reklam och försäljning

  Varje år kommer ett antal butiker och företag till GothCon för att visa upp sig och arrangera aktiviteter. Om du eller ditt företag önskar sälja eller förevisa produkter, ta snarast kontakt med butiksansvarig via butik@gothcon.se.

  Observera att inga företag, personer eller organisationer får sälja varor eller tjänster under konventet, ej heller dela ut/sätta upp prislistor, reklam eller liknande utan Föreningen GothCons medgivande och GothCon tar sig friheten att ta ned dessa.