Spelbar

Krigsspelsrummet

Känner du ett ett behov av stora kartor, tusentals blippar och strategiskt tänkande? Ser du hexagoner i dina drömmar? Vill du träffa likasinnande? Kom in till krigsspelsrummet och upplev gemenskapen!
www.krigsspel.se vill ha tillbaka de klassiska konfliktspelen till konventen igen! Därför såg Krigsspelsrummet sin premiär på LinCon 2005, vilket blev en fullkomlig succé! Efter det har turnén fortsatt och vi har arrangerat rummet på Stockholms Spelkonvent, Borås Spelkonvent och GothCon!

Steve Jackson Games-rummet

Återigen slås portarna upp för Steve Jackson Games Spelbar. Bekanta dig med gamla eller nya spel.Grotta ner dig i spel du bara hört talas om eller excellera i gamla klassiker. Vi kommer erbjuda många härliga SJG-lir! Våra kunniga mibbar kommer hjälpa till vid regelfrågor, och kanske rentav arrangera turneringar.

Rule Britannia

Gillar du Spice Girls? Tycker du att kall- och varm-vatten skall rinna ur olika kranar? Anser du att högertrafik är ett onödigt modernt påfund? Äter du hellre inälvsmat än McDonalds-burgare? Tänder du på skoluniformer? Tycker du att alla bör bära slips alltid? Är cricket, snooker, dart och krocket dina favoritsporter? Tycker du att prins Charles är snygg? Då är du en typisk anglofil. Gillar du dessutom brädspel så är du välkommen förbi och hälsa på oss på GothCon. Vi spelar spel, dricker te och lyssnar på klassisk engelsk musik.

Zombierummet

BRAAAAAAAINS!

Här i Zombierummet på Gothcon så hittar du ett flertal zombiespel, både TV-spel och brädspel.

Utöver klassiker som Zombies!!!, Last Night on Earth och Zombie in My Pocket så hittar ni även Zombicide som gör entré i den svenska konventsvärlden.

Zombicide är ett kooperativt brädspel som spelas på 1-6 spelare. Utöver den fräscha designen samt inslag med referenser till popkultur så innehåller spelet även en hel del intressanta spelmekaniker som att zombierna dras mot ljud samt att din karaktär levlar under spelets gång i takt med att utmaningarna blir större.