Information

Här har vi samlat information om konventet. Du kan även hitta information i foldern, som du kan titta på här.

Detta är GothCon

GothCon är ett av Sveriges största spelkonvent och är, i och med starten 1977, även det äldsta.

GothCon äger rum i Göteborg varje påsk och vem som helst får delta, även om vi rekommenderar att våra besökare är minst 15 år gamla. Konventet är helt drogfritt. Under de senaste åren har nära 1800 besökare lockats till konventet för att fira påsk med spel i alla dess former - rollspel, brädspel, kortspel, figurspel, lajv och liknande.

När, var, varför, pris - GothCon

När: Påskhelgen, 29-31 mars 2013
Var: Hvitfeldtska gymnasiet, centrala Göteborg
Varför: Ett GothCon är alltid ett gott con.
Pris: Vid föranmälan kostar det 250 kronor att delta på hela konventet. Eventuella avgifter för turneringar eller liknande kan tillkomma.

I dörren kostar det däremot 350 kr medan endagsbiljett kostar 150 kr för fredag eller lördag och 100 kr för söndag. Är du bara nyfiken och vill gå runt och titta, utan att övernatta eller delta i något spel eller någon tävling, är det gratis. För att lämna in varor eller delta i budgivning på auktionen krävs att man betalat inträde till konventet.

Därför kostar det pengar

Inträdesavgifterna går främst åt till att betala hyreskostnaderna för våra lokaler på Hvitfeldtska gymnasiet samt till att trycka upp detta utskick. Extra avgifter för olika arrangemang går dels till priser som delas ut bland deltagarna och dels till omkostnader som till exempel kopiering. Avgifter för vissa figurspel går till att täcka arrangörernas omkostnader för figurer, terräng och liknande. Allt arbete kring GothCon är helt ideellt.

För de som önskar stödja GothCon och hjälpa oss att anordna ett bra konvent även i fortsättningen uppmuntras man även att gå med i föreningen GothCons Vänner.

Arrangera på GothCon?

Vill du arrangera någonting på GothCon XXXVII?

Det finns fortfarande hopp. Hör av dig till aktuell områdesansvarig så fort du kan, ju längre tid du väntar, desto svårare är det för oss att hitta lokaler till ditt arrangemang.

Gratis inträde?

Om du är en riktig snålvarg, så kan det löna sig att anmäla sig som arbetare till konventet. För varje pass du jobbar utökas vår glädje och din belöning!

 • 1 pass: Den nya grunt t-shirten!
 • 2 pass: 25% av inträdet.
 • 3 pass: 100% av inträdet.
 • 4 pass: Årets GothCon t-shirt!

I alla passen ingång även ett Goth-Con-Meal(tm) eller 25 kr godis i kafeterian. Välkomna!

Även i år kan du faktiskt spela under alla passen, besöka GothCon precis som vanligt och ändå få tillbaka en del av inträdesavgiften! Detta genom att anmäla dig som städare under slutstädet, vilket fungerar lite annorlunda. Söndagen räknas som ett pass och måndagen som två. Dessutom får man som deltagare i slutstädningen en slutstädspresent, avnjuta GothCons berömda smörgåstårta på söndagskvällen samt slutstädsmiddagen på måndagen.

För mer information om arbete på GothCon kontakta personal@gothcon.se

Övernattning - På konventet

Är du betalande deltagare är det möjligt att gratis övernatta på konventet. Anmälan för detta görs i samband med att du checkar in på konventet. Sal du ska sova i får du information om vid incheckning i receptionen.

Du kan sova på konventet även natten mellan torsdag och fredag, trots att arrangemangen inte börjar förrän på fredag. Glöm inte att ta med dig sovsäck, kudde, liggunderlag och allt annat som du kan behöva för att sova gott. Det finns duschar på området. Det är absolut förbjudet att sova i korridorer, trapphus, skrubbar, bokhyllor, byggställningar eller liknande.

Det finns två olika typer av sovsalar:
- Sovsal - Hela tiden: Salen fungerar som sovsal under hela konventet.
- Sovsal - Begränsad sovtid: Salen fungerar som sovsal mellan kl 22 och 09.

Om du vill byta sovsal måste detta även anmälas i Receptionen.

Övernattning - Hotel Lorensberg

Trött på att sova under en skolbänk bredvid några snarkande konventsbesökare?

Då kan du bo på Hotel Lorensberg som ligger på andra sidan Götaplatsen från konventet sett. De erbjuder GothCon-besökare följande specialpriser för enkelrum:
1 natt: 650:-
2 nätter: 1200:-
3 nätter: 1650:-
4 nätter: 2000:-

De erbjuder även fördelaktiga priser på dubbelrum, kontakta hotellet för prisuppgift.

Priserna gäller direktbokningar på telefon 031-81 06 00 eller mail till info@hotel-lorensberg.se , under perioden 28/3-1/4 2013. Frukost ingår.

När du bokar, ange att du skall till GothCon och kund-ID 6082.

Hotel Lorensberg ligger på Berzeliigatan 15, besök www.hotel-lorensberg.se för vägbeskrivning.

Mat på GothCon

Det kommer att vara möjligt att förbeställa middagsmat för fredag och lördag.

Middag serveras 19:00 - 22:00, fredag och lördag och kostar 50 kr per dag med sallad och måltidsdryck ingående i priset. Om du har någon allergi, behöver specialmat eller önskar vegetarisk kost behöver detta noteras när du anmäler dig. Tyvärr saknar vi möjlighet att erbjuda middagsmat för veganer.

Frukost serveras 08:00 - 10:00, fredag - söndag. I frukostpriset ingår bröd, sylt, leverpastej, smörgåsgurka, juice, filmjölk, mjölk, ägg, kaviar, ost, cornflakes, müsli, medvurst, homous, bönsalsa, mjukost, grönsaker med mera. Frukosten kostar 25 kr om man beställer vid föranmälan och 30 kr på plats.

För övriga frågor kontakta köket på mat@gothcon.se.

Cafeterian

Eftersom vi är rädda om våra deltagare kommer vi även att sälja mat och frukt i varierande former.

GothCons välsorterade cafeteria kommer som vanligt att vara öppen dygnet runt och förse er med chips, läsk eller vad ni nu kan tänkas vilja ha.

Receptionen

Receptionens öppettider är:

 • Tors: 21-08
 • Fre - lör: 08–04
 • Sön: 08–14

Vi har även vår nya infodisk som håller öppet under följande tider:

 • Tors: 18–06
 • Fre - lör: 08–22
 • Sön: 08–14

Om ni nattetid behöver hjälp eller information, som inte kan vänta till receptionen öppnar igen på morgonen, ska ni ta kontakt med cafeterian.

Anslagstavlorna

Vid ingången till cafeterian finns anslagstavlor där information från arrangörerna, ändringar etc kommer att anslås.

Titta på dem för aktuell information om konventet.

Parkering

Det kommer tyvärr inte att finnas någon möjlighet att parkera bilen gratis i anslutning till GothCon då Hvitfeldtska numer tar betalt för sin parkering

För mer information se www.p-bolaget.goteborg.se

Bagageinlämning

Vi kommer som vanligt att ha en bagageinlämning där du gratis kan förvara dina saker när du inte behöver dem.

Undvik att ha värdesaker liggande i sovsalarna, eftersom flera av dessa förvandlas till spelsalar under dagarna. Sovsäckar och liggunderlag kan, på grund av platsbrist, inte lämnas in i bagageinlämningen.

Bagageinlämningens öppettider är:

 • Fre - lör: 09–23
 • Sön: 09–16

Tänk på att...

Om det står olika tider i utskicket och i schemat, är det schematiderna som gäller. Givetvis gör vi allt vi kan för att alla ska få spela det de vill, men det kan hända att vissa arrangemang blir så populära att alla helt enkelt inte får plats. Om detta skulle hända gäller den turordning betalningen kommit oss tillhanda.

Om man inte får spela på grund av till exempel spelledarbrist får man tillbaka anmälningsavgiften för det aktuella arrangemanget. Via webben är det även möjligt att se om betalning har registrerats samt vilka arrangemang med föranmälningskrav som man kommit med i.

Rekommenderad minimiålder för besökare är 15 år.

Du måste betala inträde för att få spela samt för att lämna in varor till, eller närvara på, auktionen.

Du får bara sova där du blir anvisad. Fråga i receptionen om du är osäker.

GothCon är ett drogfritt konvent, varför bland annat alkohol är förbjudet på konventet.

Rökning är endast tillåtet utomhus.

Vi förbehåller oss rätten att kasta ut folk som uppträder störande eller som spelar utan att ha betalat inträde.

GothCon-prylar

Visst vill du vara lika cool som alla andra och ha en T-shirt med GothCons logotyp! T-shirten är grå med svart tryck och kostar 100 kr.

Om du vill ha en T-shirt måste du förbeställa den vid föranmälan. Glöm inte att ange din tröjstorlek och om du skall ha dam- eller herrmodell. Damstorlekarna är små i storlekarna och finns i S-XL. Herr finns i XS-XXL.

Som vanligt säljer vi muggar med tryck. Dessa kan antingen förbeställas eller köpes i cafeterian och kostar 30 kr/st.

GothCons logga

Årets logotyp är designad av Jonas Olsson.

Reklam och försäljning

Varje år kommer ett antal butiker och företag till GothCon för att visa upp sig och arrangera aktiviteter. Om du eller ditt företag önskar sälja eller förevisa produkter, ta snarast kontakt med butiksansvarig via butik@gothcon.se.

Observera att inga företag, personer eller organisationer får sälja varor eller tjänster under konventet, ej heller dela ut/sätta upp prislistor, reklam eller liknande utan Föreningen GothCons medgivande och GothCon tar sig friheten att ta ned dessa.