Information

GothCon är ett av Sveriges största spelkonvent och är, i och med starten 1977, även det äldsta. Varje år lockas närmre 2000 besökare till konventet för att fira påsk med spel i alla dess former - rollspel, brädspel, kortspel, figurspel, lajv och liknande. GothCon äger rum i Göteborg varje påsk och vem som helst får delta, även om vi rekommenderar att våra besökare under 15 år kommer i sällskap med vuxen. Konventet är helt drogfritt.

 • När, var, varför

  När: Påskhelgen, 30 mars - 1 april 2018
  Var: Hvitfeldtska gymnasiet, Göteborg
  Varför: Ett GothCon är alltid ett gott con.

  Konventet har öppet dygnet runt från vår tjuvstart på skärtorsdagen kl 21.00 till söndag kl 16.00.

  Konventschema med hålltider för respektive arrangemang hittar du när du loggar in i vårt anmälningssystem.

  Schema
  Schema hittar du här.

  OBS! Schemaändringar kan förekomma, kontrollera därför alltid tiderna när du anmäler dig och innan spelpassen börjar.

  Under konventet hittar du även schema vid ingången i kafeterian tillsammans med uppdaterad information om arrangemangsändringar.

 • Pris & varför det kostar pengar

  GothCon är en ideell förening som saknar vinstsyfte och vi som gör konventet arbetar helt på ideell basis. Vårt syfte är att skapa ett grymt konvent för spelnördar under påskhelgen. För att kunna finansiera verksamheten har vi inträdesavgift för besökarna och vissa av turneringarna kostar en liten peng. Intäkterna går främst åt till att betala hyreskostnaderna för våra lokaler på Hvitfeldtska gymnasiet.

  Inträden
  Föranmälan: 350 kr
  I dörren: 450 kr
  Ungdomar (8-17 år): 200 kr vid föranmälan och 250 kr i dörren.

  Barn upp t.o.m. 7 år går in gratis.

  Endagsbiljett
  Dagspass fredag eller lördag: 250 kr
  Dagspass söndag: 150 kr
  Ungdomsdagspass (8-17 år) oavsett dag: 150 kr

  Detta ingår i entrébiljetten
  Har du köpt ett inträde till GothCon får du delta på konventet och spela alla våra spel, delta på auktionen (både inlämning och budgivning), gå på föreläsningar och besöka musikalen.
  För vissa turneringar och arrangemang kan dock en avgift tillkomma.

  Vad är gratis?
  Är du bara nyfiken och vill gå runt och titta, utan att övernatta eller delta i något spel eller någon tävling är det gratis. Du behöver inte heller betala inträde för att besöka butikerna eller handla i kiosken, GothMojen eller GothShoppen.

 • Arrangera på GothCon?

  Vill du arrangera någonting på GothCon?

  Det finns fortfarande hopp! Hör av dig till aktuell områdesansvarig så fort du kan. Ju längre tid du väntar, desto svårare är det för oss att hitta lokaler till ditt arrangemang.

 • Gratis inträde? - bli funktionär

  Vill du hjälpa till att göra GothCon till ett grymt bra konvent? Fantastiskt!
  Varje år behöver vi funktionärer som hjälper till med allt möjligt i samband med konventet. Förutom att vi har grymt kul medan vi jobbar så blir även ditt konvent billigare av att hjälpa till.
  Alla är välkomna in i Grunt-familjen, oavsett erfarenhet av att jobba/delta på tidigare konvent.

  Du kan välja mellan att jobba 1-5+ pass där varje pass är ca 3-4 timmar långt, vilket motsvarar ungefär 4,5 - 30 % av den totala konventstiden. Hur många pass du vill jobba är helt upp till dig!
  Vill du inte jobba under själva konventet, men vill hjälpa till i alla fall, kan du både jobba med intlog innan konventet och med slutstäd efter konventet.

  Nytt iår är att är att du som Grunt kan checka in i en separat liten fin kö!

  Som tack för hjälpen blir ditt konvent billigare, du får mat, personaltröjan och många andra fina bonusar!

  Anmälan som funktionär på konventet görs här: http://grunt.gothcon.se

  Där finns också mer information om vilka arbetsområden som finns, vad du får av oss, osv.
  Du kan också höra av dig till personal@gothcon.se om du har frågor.

 • Övernattning - På konventet

  Sovsalar
  Det finns möjlighet att sova på konventet i våra sovsalar och det kostar 100 kr för hela konventet (torsdag-söndag). Anmälan kan göras som föranmälan via hemsidan eller i samband med att du checkar in på konventet. Vid incheckningen får du även information om vilken sal du ska sova i.

  Du kan sova på konventet även natten mellan torsdag och fredag, trots att arrangemangen inte börjar förrän på fredag. Glöm inte att ta med dig sovsäck, kudde, liggunderlag och allt annat som du kan behöva för att sova gott. Det finns duschar på området.

  Det är absolut förbjudet att sova i korridorer, trapphus, skrubbar, bokhyllor, byggställningar eller liknande. Om du vill byta sovsal går det bra men först efter det att receptionen har informerats om ändringen.

  Duschar
  För de som sover på konventet finns det tillgång till duschar. Dam- och herr- samt könsneutral dusch finns i anslutning till gymnastiksalen i Norra byggnaden.

 • Övernattning - Hotellerbjudanden

  Hotel Lorensberg
  Trött på att sova under en skolbänk bredvid några snarkande konventsbesökare?
  Då kan du bo på Hotel Lorensberg som ligger på andra sidan Götaplatsen från konventet sett.

  De erbjuder GothCon-besökare följande specialpriser för enkelrum:
  1 natt: 700:-
  2 nätter: 1300:-
  3 nätter: 1800:-
  4 nätter: 2200:-

  Paketpriserna gäller direktbokningar på telefon 031-81 06 00 eller mail till info@hotel-lorensberg.se , under perioden 28/3-2/4 2018.
  Frukost samt WiFi ingår. När du bokar, ange att du ska till GothCon.

  För priser på dubbelrum, kan vi tipsa om att de just nu kör en kampanj, då man bokar minst 2 nätter får man 20% rabatt på dubbelrumspriserna.
  Boka med kod LT1951 för att få upp dessa kampanjpriser på vår online-bokning, eller ring/maila dem så får ni också del av det direkt.

  Hotel Lorensberg ligger på Berzeliigatan 15, besök www.hotel-lorensberg.se för vägbeskrivning.

  Observera att de håller på att byta bokningssystem som ska kopplas samman med deras nya online-bokning via hemsidan.
  Erbjudandet på dubbelrummen kommer att kunna bokas på den nya online-bokningssidan, men är inte färdig till 100% ännu. Däremot går det bra att maila/ringa och boka till kampanj-priserna tillsvidare även då det gäller dubbelrummen.

 • Mat på GothCon

  För oss är mat en av de viktiga delarna för att du ska kunna ha ett bra konvent. För att säkerställa att du aldrig behöver vara hungrig på GothCon erbjuder vi en varierad meny av mat, baguetter, smörgåsar och snacks.

  OBS - Tänk på att GothCon befinner sig i skollokaler, därför råder totalt nötförbud på konventet, det gäller alla former av godis, mat, medhavda snacks etc.

  Frukost serveras 08.00 - 10.00, fredag, lördag och söndag.
  På frukostbuffén finns bland annat gröt, sylt, filmjölk, müsli, cornflakes, mjölk, juice, ägg, bröd, leverpastej, kaviar, ost, hummus, färskost och grönsaker.
  Frukost kostar 30:- om du förbeställt och 40:- om du inte förbeställt.

  Middag finns att köpa 18.00 till 20.00, fredag och lördag. För att vara helt säker på att det finns middag kvar bör du förbeställa den i samband med anmälan till konventet.
  Middag kostar 55:- om du förbeställt och 70:- om du inte förbeställt.

  Obs! Förbeställningar av frukost och matlådor måste göras, och betalas, senast den 28 februari! Om du har behov av specialkost anmäler du det i samband med förbeställning.

  Meny
  Fredag:
  Veg: Chana masala med ris
  Kött: Pasta med köttfärssås

  Lördag:
  Veg: Vegankollaps med kokt potatis
  Kött: Herrgårdskyckling med ris

  Har du frågor? Tveka inte att höra av dig till mat@gothcon.se.

 • Café och GothMoj

  Välkommen till caféet, GothCons bultande hjärta.
  Här kan du köpa godis, snacks, dricka, matiga smörgåsar och varm mat i form av matlådor. Har du glömt tandborsten hemma? Ingen panik, vi har det med.

  I caféet finns gott om sittplatser för dig som behöver en paus, är fikasugen eller bara hungrig.
  Till caféet är du alltid välkommen och vi har öppet dygnet runt, dessutom bjuder vi på kaffe och te under hela konventet.

  Känner du för varm mat finns vår GothMoj som serverar, korv med bröd, köttbullar samt vegetariska alternativ mm.

  Vill du jobba med oss?
  Café behöver alltid ett par extra hjälpande händer, är du intresserad av att jobba ett pass eller två?
  Mejla personal@gothcon.se eller cafe@gothcon.se inför konventet eller prata med C café på plats. 

 • Receptionen

  När du anländer till konventet checkar du in i receptionen. Har du inte förköpt biljett så är det i receptionen du löser inträde. När du checkar in får du ett entréband som visar att du betalat inträde som du visar upp när du ska delta i de olika arrangemangen. Det är också vid incheckningen som du får dina förköpta produkter (bl.a. Matbiljetter, mugg och t-shirt).

  Receptionens öppettider är:

  • Tors: ca 21-08
  • Fre - lör: 08–04
  • Sön: 08–14

  Om du nattetid behöver hjälp eller information, som inte kan vänta till receptionen öppnar igen på morgonen, ska ni ta kontakt med cafeterian.

 • Under konventet

  Information under konventet
  Vid ingången till cafeterian finns anslagstavlor där information från arrangörerna, ändringar etc kommer att anslås. Titta på dem för aktuell information om konventet.

  Parkering
  Det kommer tyvärr inte att finnas någon möjlighet att parkera bilen gratis i anslutning till GothCon då Hvitfeldtska numer tar betalt för sin parkering
  För mer information se www.p-bolaget.goteborg.se

  Bagageinlämning
  I år kommer vi tyvärr inte ha någon bagageinlämning på grund av personalbrist.

 • Tänk på att...

  Givetvis gör vi allt vi kan för att alla ska få spela det de vill, men det kan hända att vissa arrangemang blir så populära att alla helt enkelt inte får plats. Om detta skulle hända gäller den turordning betalningen kommit oss tillhanda.

  Om man inte får spela på grund av till exempel spelledarbrist får man tillbaka anmälningsavgiften för det aktuella arrangemanget. Via webben är det även möjligt att se om betalning har registrerats samt vilka arrangemang med föranmälningskrav som man kommit med i.

  Vi rekommenderar att besökare under 15 år kommer i vuxens sällskap.

  Du måste betala inträde för att få spela samt för att lämna in varor till, eller närvara på, auktionen.

  Du får bara sova där du blir anvisad. Fråga i receptionen om du är osäker.

  GothCon är ett drogfritt konvent, varför bland annat alkohol är förbjudet på konventet.

  Rökning är endast tillåtet utanför skolans område.

  Vi förbehåller oss rätten att avvisa folk som uppträder störande eller som spelar utan att ha betalat inträde.

 • GothShoppen

  I vår GothShop hittar du muggar, T-shirts och massor av andra nödvändiga och nördiga prylar. Allt med fantastiska tryck så att du kan visa din kärlek för sveriges bästa konvent och spelhobbyn överlag. För att få se ett smakprov på vårt sortiment, följ oss på Facebook.
  Alla produkter finns för köp på plats så länge lagret räcker.

  Vill du säkerställa att du får en T-shirt eller kaffemugg med årets logga? Eller kanske en annan populär produkt? Då kan du förbeställa dessa vid din anmälan till konventet.

  Obs! För att få en T-shirt krävs förbeställning och betalning behöver vara inkommen till oss senast den 28 februari.
  Våra öppettider är 10-22 (fre-lör) och 10-15 (sön).
  Du kan välja att betala med kreditkort, Swish eller kontant.

 • Reklam och försäljning

  Varje år kommer ett antal butiker och företag till GothCon för att visa upp sig och arrangera aktiviteter. Om du eller ditt företag önskar sälja eller förevisa produkter, ta snarast kontakt med butiksansvarig via butik@gothcon.se.

  Observera att inga företag, personer eller organisationer får sälja varor eller tjänster under konventet, ej heller dela ut/sätta upp prislistor, reklam eller liknande utan Föreningen GothCons medgivande och GothCon tar sig friheten att ta ned dessa.

 • Tillgänglighet och trygghet

  För oss är det viktigt att alla på GothCon ska kunna delta och vi gör allt vi kan för att du ska få en så bra upplevelse av GothCon som möjligt. Saknar du någon information kan du kontakta info@gothcon.se eller till receptionen på plats på konventet.

  Rullstol på GothCon
  GothCon har många trappor! Men det finns också tillgång till hiss för den som behöver det och med undantag för några få salar är konventet tillgängligt för dig med rullstol. För att kunna använda hissarna måste du använda en tag som du kvitterar ut i receptionen. Eftersom vi har ett begränsat antal och för att du inte ska behöva vänta på att få den ber vi dig höra av dig i förväg till oss på lokal@gothcon.se.

  Barnvagn på GothCon
  Självklart vill vi att du ska kunna ta med dig barnen till GothCon. Behöver du ta dig runt med barnvagn ber vi dig höra av dig i förväg till oss på lokal@gothcon.se för att du ska kunna kvittera ut en hiss-tag i receptionen.
  Eftersom vi har ett begränsat antal taggar har personer med rörelsenedsättningar företräde framför barnvagnar.

  Trygghetsvärdar
  På GothCon har vi trivselvärdar på konvetet. Dessa personer finns på plats för att du ska må bra och du kan vända dig till dem om du känner dig orolig, undrar något eller bara behöver någon att prata med. Det går också alltid bra att vända sig till receptionen, caféet eller någon i staben (oss med vita skjortor).

  Sjukvård
  Har du skadat dig så ska du vända dig till receptionen så ropar de till sig sjukvårdskunnig personal. Har du huvudvärk eller är behov av receptfri medicin finns det både apotek och mataffär i närheten på Landala torg.
  Glöm inte att äta, dricka och sova ordentligt!

 • Ordningsregler

  För att alla besökare, funktionärer och arrangörer ska trivas på GothCon finns det vissa regler att ta hänsyn till. Dessa är listade nedan:

  Ingen alkoholförtäring får ske i samband med konventet. Berusade personer kommer att avvisas från området.

  All form av kränkande behandling, diskriminering, sexuella ofredanden eller andra trakasserier är givetvis förbjudet. Alla överträdelser kommer tas på största allvar och de ansvariga kommer i grova eller upprepade fall att avvisas från konventet.

  All form av skadegörelse är givetvis förbjuden. Beroende på typen av skadegörelse kommer en polisanmälan att upprättas och den skyldige kommer att avvisas från konventet.

  Det är inte tillåtet att gå in genom låsta dörrar. Inpassage ska enbart ske genom olåsta eller bemannade dörrar!

  Vid brandlarm skall byggnaden utrymmas. Detta gäller i alla lägen.

  Betalande besökare ska bära sitt inträdesbevis synligt för att underlätta vid kontroller. Arrangörer ska bära sina arrangörsbrickor.

  Det är inte tillåtet med blankvapen och replikas av riktiga vapen på konventet.

  Håll rent efter dig och släng skräp och pant på rätt ställe.

  Motiv med överdriven våldsskildring och sexuella motiv får inte användas vid affischering och skyltning (eller finnas, öppet, till försäljning). Vi förbehåller oss rätten att plocka undan material som vi finner bryta mot denna regel.

  Det är inte tillåtet att fästa saker på väggar eller dörrar utan tillstånd, vänd dig till receptionen för att få tillstånd och rätt sorts tejp.

  Tänk på att det finns folk som är allergiska, undvik därför i största möjliga mån att förtära sådant som kan orsaka en allergisk reaktion via luften. Det råder totalt nöt-förbud!

  Rökning sker endast utomhus på anvisad plats.

 • Om GothCon

  Vad är GothCon?
  GothCon är ett av Sveriges största spelkonvent och är, i och med starten 1977, även det äldsta. Varje år lockas runt 2000 besökare till konventet för att fira påsk med spel i alla dess former - rollspel, brädspel, kortspel, figurspel, lajv och liknande. GothCon äger rum i Göteborg varje påsk och vem som helst får delta, även om vi rekommenderar att våra besökare under 15 år kommer i sällskap med vuxen. Konventet är helt drogfritt.

  Konventet hålls i centrala Göteborg i Hvitfeldtska gymnasiet med omnejd. För att delta, läs mer under fliken Anmälan.

  Vilka gör konventet?
  Som arrangör till konventet står föreningen GothCon som består av en stab fördelad i olika grupper, tillsammans är vi runt 50 personer som arbetar helt ideellt. I år samarbetar GothCon också med föreningen GothCons vänner och Studieförbundet Vuxenskolan. Läs mer om vår samarbetspartner på www.sv.se. GothCon är också en Sverok-förening vilket betyder att vi har sammarbete med Sverok Väst.
  Varje år får vi också hjälp av ett stort antal arrangörer som arrangerar olika former av spel eller andra event. Dessutom får vi också stor hjälp av våra funktionärer som hjälper till under konventet med allt ifrån att spelleda rollspelspass till att bemanna receptionen.

  Styrelsen
  Styrelsen består av:
  Hampus Nordin - Ordförande
  Julius Printz - Vice ordförande
  Cecilia Hällstrand - Kassör
  Elin Tinglöf - Sekreterare
  Albin Frödell - Ledamot
  Marcus Palm - Ledamot

 • Barn på GothCon

  Som vanligt finns det alternativ för dig som har barn och vill delta på konventet.
  Vi har ett barnrum där du och ditt barn kan hänga och spela spel och i år kommer vi även ha en lego-hörna som arrangeras av Västspel.

  Mer information om barnrum och aktiviteter kommer snart.

 • Butiker och försäljare

  Varje år gästas GothCon av flera butiker och de håller vanligtvis till i södra byggnaden.

  Under GothCon XLII kommer följande butiker finnas på plats:
  Weighted Dice http://weighteddice.se/
  Science Fiction Bokhandeln https://www.sfbok.se/
  Alphaspel https://alphaspel.se/
  Mantikora http://mantikora.se/
  Och så får vi tillbaka Stefan med kamrater som sålde begagnade spel.

  Det kreativa företaget Vildhallon kommer även i år till GothCon för att visa upp och sälja sina produkter.
  Vildhallon ägs och drivs av den kreativa kulturarbetaren Mattias Dristig som har indiebrädspelen DinoFajten och NätTrollz! på sitt samvete. Under 2018 släpps det efterlängtade brädspelet Gruvan [arbetsnamn] i samarbete med Eloso Förlag. Vildhallon börjar bli en kraft att räkna med i spelsammanhang. www.vildhallon.com

  Vi har lyckats få besök från Finland i år och för alla lajvare och steampunkare så är Bard & Jester en guldgruva.
  Deras utbud kan ses här www.bardjester.com